2013- 3-març

MARÇ: Vallesclown, GRAELLA PROVISIONAL D’ACTIVITATS

Presentació de l'11a edició de la Setmana del Pallasso Vallesclown

ampliar imatge
Dimecres, 27 de febrer

Enguany el festival inclourà una vintena d’activitats

La Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès, Vallesclown, celebrarà enguany la seva onzena edició amb una vintena de propostes que es podran veure a diferents escenaris de la vila entre els dies 9 i 17 de març. La iniciativa és organitzada per l’associació cultural La Xarxa de Castellar, amb el suport de l’Ajuntament de la vila.

Entre els esdeveniments previstos en aquesta nova edició de Vallesclown repeteixen la concentració de pallassos, anomenada “La Gran Pallassada”, que enguany se celebrarà el dia 9 de març, i el lliurament del Sabatot Alegre. Per contra, la reducció del pressupost destinat al festival, ha fet que s’hagin hagut d’eliminar altres propostes com les sessions de Cafè Clown i la Fira de l’Infant. Enguany l’aportació municipal s’ha reduït un 76% respecte l’anterior edició.

Més de la meitat de les propostes previstes en el marc de la Setmana del Pallasso 2013 seran, com és habitual, espectacles de reconeguts actors i companyies del món del clown. Així, el públic podrà gaudir de diversos espectacles a l’aire lliure (pl. del Mercat, pl. Major, pl. Calissó, etc.), com L’es3, de la cia. Trifaldó; The Flamingo’s, de Los Herrerita; Pista, pista, de De Mortimers; Miss Umbrella, amb Cirquet Confetti; Banda forània, de Teatre Forani; Musicirc, de Cirquet Confetti; i In situ, de la companyia Boni.

Espectacles de sala i al carrer

L’edició 2013 de Vallesclown es divideix principalment en dos cicles: espectacles de sala i espectacles de carrers. Entre els esdeveniments previstos en aquesta nova edició de Vallesclown repeteixen la concentració de pallassos, anomenada “La Gran Pallassada”, que enguany se celebrarà el dia 9 de març, i el lliurament del Sabatot Alegre. Per contra, la reducció del pressupost destinat al festival ha fet que s’hagin hagut d’eliminar altres propostes com les sessions de Cafè Clown i la Fira de l’Infant.

Més de la meitat de les propostes previstes en el marc de la Setmana del Pallasso 2013 seran, com és habitual, espectacles de reconeguts actors i companyies del món del clown. Així, el públic podrà gaudir de diversos espectacles a l’aire lliure (pl. del Mercat, pl. Major, pl. Calissó, etc.), com L’es3, de la cia. Trifaldó; The Flamingo’s, de Los Herrerita; Pista, pista, de De Mortimers; Miss Umbrella, amb Cirquet Confetti; Banda forània, de Teatre Forani; Musicirc, de Cirquet Confetti; i In situ, de la companyia Boni.

D’altra banda, també s’han programat espectacles en tres recintes tancats (Auditori, Sala d’Actes d’El Mirador i Ateneu): Low cost, de la cia. Katraska; Limitònia, de Kinateka Teatre;Això encara no és un espectacle, una proposta de Toti Toronell; Afina Serafina, de Circ Confetti; i Clowncert inesperat, de la cia. Alcavot. Una altra de les propostes destacades d’aquesta edició de VallèsClown és la conferència El riure que cura, una xerrada coorganitzada per La Xarxa i L’Aula d’Extensió Universitària per a gent gran que tindrà lloc dimarts 12 de març a l’Auditori, a les 18 hores, i que anirà a càrrec d’Angie Rosales, fundadora i directora de Pallapupas.

Enguany, a més, es podrà gaudir, per segon any consecutiu, de la projecció d’una pel·lícula, que en aquesta ocasió serà Dumbo, el clàssic de Walt Disney estrenat fa més de 70 anys, que es podrà veure dissabte 9 de març, a les 18 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

Sabatot Alegre per a la companyia La Tal

La companyia d’espectacles La Tal serà enguany la destinatària del Sabatot Alegre, un guardó en reconeixement de les iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquen per la seva importància, trajectòria i repercussió en el món del Pallasso que en altres edicions han rebut Marcel Gros, Totó, la Companyia Ínfima la Puça, Pallassos sense Fronteres, Claret Clown, Los Excéntricos, Joan Montanyès “Monti” i Pepa Plana.

El lliurament del Sabatot Alegre a aquest companyia que va iniciar el seu treball professional l’any 1986 i que ja ha actuat a Castellar en diverses ocasions tindrà lloc dilluns dia 11 de març, en un acte a la Sala d’Actes d’El Mirador que començarà a les 19 hores amb la inauguració d’una exposició. A continuació, a les 20 hores, s’ha programat la presentació del llibre El payaso que hay en ti, sobre la pedagogia del pallasso, a càrrec de la seva autora, Caroline Dream. Finalment, es preveu que el lliurament del Sabatot Alegre comenci a les 20.30 hores, mitja hora abans d’un piscolabis que tancarà les propostes del dia.

Una gala de “clowenda”

Com a novetat, la Setmana del Pallasso es tancarà aquest 2013 amb una proposta que s’ha anomenat “Gala de clowenda”. Es tracta d’un acte adreçat tant a infants com a adults que tindrà lloc diumenge 17 de març, a les 18 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

La gala comptarà amb la participació de diversos artistes que combinaran diferents variants d’espectacle, com el teatre, el circ, el clown, la música i el mim. Entre d’altres, hi actuaran Àlex Navarro i Caroline Dream, Ton Muntaner, Albert Vinyes, la cia. Alcavot, Cesc Serrat, la cia. La Màscara, Jaume Ibars i Rosa Fité.

Cal recordar que la Setmana del Pallasso està pensada per recuperar la figura més entranyable dels personatges humorístics de l’espectacle amb activitats diverses que giren al voltant del món del pallasso, la seva història, els seus espectacles, la seva tècnica, el seu entorn, etc.

Apadrinament de la Setmana del Pallasso

La Xarxa, entitat organitzadora de la Setmana del Pallasso, ha obert una nova via de finançament de l’11a edició del festival a través de les aportacions de particulars. La iniciativa consisteix a apadrinar Vallesclown mitjançant donatius de 5, 10, 20, 50 o 100 euros i obtenir diferents regals i descomptes, segons les aportacions.

Així, les persones que facin un donatiu de 5 euros, rebran el carnet de padrí de la Setmana del Pallasso i obtindran descomptes del 50% a tots els espectacles del Vallesclown. Les que aportin 10 euros, obtindran, a més del carnet i els descomptes del 50%, la insígnia del festival, i les que aportin 20 euros, també afegiran una samarreta a la llista de regals anteriors.

Per altra banda, la persona que opti per un apadrinament de 50 euros obtindrà el carnet de padrí i la insígnia del festival, l’entrada gratuïta a tots els espectacles del Vallesclown, la samarreta del pallasso i un lot de llibres. Finalment, les aportacions de 100 euros tindran, com a obsequi extra a la llista anterior, la possibilitat de celebrar a casa una festa de pallassos.

Per efectuar qualsevol d’aquests apadrinaments, s’ha de fer un ingrés en efectiu o una transferència al compte corrent de La Xarxa: 0081-0004-31-0001062916. Cal indicar nom, telèfon i correu electrònic de contacte.

Preus de la Setmana del Pallasso 

Tots els espectacles de sala tindran un preu de 4 euros, a excepció de la Gala de Clowenda, que costarà 6 euros. Les entrades es poden adquirir a taquilla des d’una hora abans de cada espectacle.

També podeu consultar la web de l’Ajuntament de Castellar

Aquí teniu les activitats que volen dur a terme a Castellar del Vallès, durant la Setmana del Pallasso: Vallesclown.  

De moment aquesta graella és provisional.  Us la confirmarem més endavant, quant l’entitat organitzadora ens passi tota la informació.

Gràcies

DIA

DATA

HORA

ACTIVITAT

LLOC

COMPANYIA

ESPECTACLE

           
Dissabte 9-mar 11.00 Cercavila Exterior La Xarxa  
12.00 Circ-clown Pl. Mercat Trifaldó L’es3
18.00 Cinema Auditori La Xarxa DUMBO
Diumenge 10-mar 10.00 varietats Pl. Mercat La Xarxa Xocolatada
11.00 animació Pl. Mercat La Xarxa Concentració
12.00 teatre/circ Pl. Mercat Los Herrerita The Flamingo’s
18.00 teatre Auditori Cia. Katraska Low cost
Dilluns 11-mar 19.00 varietats Vestíbul Auditori La Xarxa Exposició
20.00 varietats Sala d’actes Aud. Caroline Dream El payaso que hay en ti
20.30 varietats Sala d’actes Aud. La Xarxa Sabatot Alegre
21.00 varietats Vestíbul Auditori La Xarxa Piscolabis
Dimarts 12-mar 18.00 Conferència Auditori Aula i Xarxa Angi Rosales
Dimecres 13-mar 18.00 Teatre Auditori Kinateka Teatre Limitònia
20.00 Teatre Sala Petit Format de l’Ateneu Toti Toronell Això encara no és un espectacle
Dijous 14-mar 18.00 Teatre Auditori Cirquetconfetti Afina Serafina
Divendres 15-mar 18.00 Teatre Auditori Alcavot Clowncert inesperat
Dissabte 16-mar 11.00 Cercavila Pl. Mercat Mortimers Pista, pista
12.00 Animació Pl. Mercat Cirquetconfetti Miss Umbrella
17.30 Cercavila Pl. Mercat Teatre Forani Banda forània
18.30 Animació Plaça Calissó Cirquetconfetti Musicirc
Diumenge 17-mar 12.00 Animació Plaça Major Boni In situ
18.00 Teatre Auditori La Xarxa Gala de cloenda

vallesclown

A part d’un possible canvi de dates, us informem de la campanya que han engegat els organitzadors de la Setmana del Pallasso per a finançar el Vallesclown

 

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s