2013- 7-juliol

GREC: de l’1 al 31 de juliol a Barcelona

logo_grec_2013

Benvolguts amics, TORNA EL GREC!

I torna amb el coratge necessari i el convenciment que, en temps incerts, la cultura és més necessària que mai, que cal fer-la arribar al nombre més gran possible de persones i que, en moments de crisi, cal que tinguem l’oportunitat d’absorbir les idees més diverses i de valorar les opinions més controvertides. Ara la cultura s’ha de tornar a veure com “la inversió de la vida”.

Per aconseguir-ho, preparem per a tots els espectadors un festival farcit de grans propostes nacionals i internacionals, convencionals i no convencionals, amables i provocadores que tindran sobretot aquest present nostre com a referència, i de les quals, des d’avui mateix, teniu una primera mostra: la programació del Teatre Grec, que ja podeu consultar, reservar o comprar.  També us oferirem una gran quantitat de possibilitats diferents de participar en el Grec, així com noves maneres d’accedir a la informació: us convidem a viure i considerar l’espectacle des de tots els punts de vista que siguem capaços de perseguir.

Voldrem, també, que ens acompanyin els professionals i artistes del món de l’espectacle, i treballarem per aconseguir que uns i altres, d’aquí i d’arreu, tinguin una nova oportunitat d’establir relacions creatives i de producció, que provoquin i contribueixin a la internacionalització de la nostra cultura escènica.

Tot sabem que, com més facilitat  tenim per expressar-nos, més capaços som d’elaborar els nostres pensaments, les nostres idees i opinions, i de valorar les nostres experiències. Podríem dir que, a més capacitat d’expressió, més vida. El teatre, la dansa, el circ, la música són laboratoris de l’expressió, intents artístics d’expressar lliurement la nostra realitat i, expressant-la, entendre-la una mica millor. Així, a més teatre, més dansa, més circ i més música, més vida.

Ramon Simó
Director del Grec Festival de Barcelona

 

EL CIRC RENOVADOR DE CIRCA OBRIRÀ EL GREC 2013OPUS_@Vince Valitutti

Foto: Vince Valitutti

Dc, 24/04/2013 – 12:39

Un espectacle de circ amb música de Xostakóvitx? És la proposta d’una companyia especialment estimada a la nostra ciutat, Circa, que obrirà el Festival al Teatre Grec els dies 1 i 2 de juliol amb “Opus”. Els australians, capaços de les més belles acrobàcies, exploraran el llenguatge del circ al so dels Quartets de corda del compositor rus, interpretats en viu per la formació Quatuor Debussy.

Però aquest és només un dels espectacles del Grec 2013 que s’han donat a conèixer en el primer avançament de la programació del Festival, que se celebra entre els dies 1 i 31 de juliol. Entre les novetats anunciades, destaca la creació d’un cicle dedicat específicament al públic familiar que, amb el nom de “MiniGrec”, programa tretze muntatges repartits entre set teatres de la ciutat, entre ells “El petit Dalí” o “Perduts a la Viquipèdia”.

Veurem al Teatre Grec un muntatge coral protagonitzat per un centenar de barcelonines anònimes (“100Femmes”; 19 de juliol); viatjarem al món íntim de Margueritte Yourcenar de la mà de Marc Rosich i Josep M. Pou a “Fuegos” (del 26 al 28 de juliol), assistirem a una experiència de treball compartit entre centres teatrals de tres ciutats europees (“Utopies”; 9 de juliol).

La programació de dansa tornarà a portar a la ciutat un dels coreògrafs internacionals més aplaudits  pel públic barceloní: Sidi Larbi Cherkaoui, que, amb “Puz/zle” (Teatre Grec; 15 i 16 de juliol) ens parla, ballant, de la bellesa de la mescla. Per la seva banda, els catalans Mudit Grau i Ramón Giménez exploraran mitjançant la coreografia el món dels sentiments amb “L’ADN de l’ànima” (Teatre Grec, 6 i 7 de juliol).

En l’apartat musical, la Banda Municipal de Barcelona comptarà amb la complicitat de l’actriu Lloll Bertran en un concert diferent titulat “Bandalismes” (Teatre Grec, 12 de juliol). Però al festival també hi haurà músics com Diego “El Cigala” (Teatre Grec; 10 de juliol); Jorge Pardo (Teatre Grec; 22 de juliol), Kiko Veneno (Teatre Grec; 31 de juliol); Buika (Teatre Grec; 21 de juliol) o Wynton Marsalis i The Jazz at Lincoln Center Orchestra (Teatre Grec; 17 de juliol), que celebra el seu 25 aniversari. La música en català estarà representada pels Blaumut (Teatre Grec; 30 de juliol) i els Ja t’ho diré (Teatre Grec; 3 de juliol), que tornen puntualment als escenaris i organitzen un concert a Barcelona.

El Grec 2013 inclourà també activitats dedicades a professionals de l’escena, entre elles l’International Performing Arts Meeting, destinat a projectar internacionalment la creació escènica catalana; d’altres de caràcter pedagògic com l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett, que se celebra a la nova seu del Poblenou i que enguany té la ràbia com a tema; i activitats adreçades directament a l’espectador, com ara “Taller de l’espectador”, un taller dedicat a la formació del públic, a més de l’activitat “Explica dansa”, a càrrec del coreògraf Toni Jodar.

Recordeu que, a partir del dia 2 de maig, ja podeu comprar les entrades per els espectacles del Teatre Grec mitjançant el web i a les oficines de Tiquet de Rambles del Palau de la Virreina. La programació completa del festival es presentarà a finals del mes de maig, moment en què es posaran a la venda la resta d’entrades.

WEB GREC

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s