2013-10-octubre/2013-11-novembre/2013-12-desembre

TEMPORADA ALTA: festival de tardor de Catalunya. Girona-Salt. Els mesos d’octubre, novembre i desembre

XXII TEMPORADA ALTA

FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA, GIRONA / SALT

Del 3 d’octubre al 8 de desembre de 2013

Temporada Alta és el festival d’arts escèniques que se celebra a les ciutats de Girona i Salt durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.

Entre l’extensa programació d’arts escèniques hi trobareu algunes propostes de clown o properes al circ que es dirigeixen a públic adult o a tots els públics:  Avner the Eccentric, considerat per la crítica un dels millors clowns de tots els temps, arriba a Girona amb dues funcions de l’espectacle Exceptions to gravity, una hora i quart de riure sense parar gràcies a gags que es mouen entre el circ, la màgia, el mim i l’absurd. Wasteland és el títol de la proposta que l’autor, director i escenògraf català Lluís Danés porta a Temporada Alta per a plantejar-nos, a través del circ, les titelles i el teatre de text, a quin contenidor hauríem d’anar les persones. Circ Cric participarà al festival amb un espectacle per a tots els públics, Matx de pallassos, protagonitzat per 8 pallassos –Jordi Martínez, Merche Ochoa, Claret Clown, Toti Toronell, Lola González, Pere Hosta, Alba Sarraute, Tortell Poltrona- que, com si en un concurs televisiu es trobessin, improvisaran i seran puntuats pel públic.

AVNER THE ECCENTRIC. Exceptions to gravity.

Dissabte 30 de novembre, 18 h i 21 h :: 18 i 28 €

TEATRE DE SALT                                                                             Espectacle per a tots els públics

Diuen que la llei de la gravetat és universal, però l’humorista Avner Eisenberg n’ha trobat una pila d’excepcions. És un mag? No ben bé. Un malabarista? Tampoc. Després de quaranta anys fent riure a tot el planeta, tenim el luxe de poder veure el gran Avner, considerat pels crítics “un dels clowns més grans de tots els temps”. Té un domini del cos extraordinari, après a París gràcies a Jacques Lecoq, el mestre de Sergi López o Toni Albà, i aconsegueix recargolar-nos de riure a base de milers d’enginyosos gags entre el circ i la màgia, entre el mim i l’absurd. Tan versàtil i silenciós com Keaton i Chaplin, els grans actors del cinema mut, Avner ha construït el millor remei contra tots els mals del món: una hora i quart de riure sense parar.

MATX DE PALLASSOS. Circ Cric. Dissabte 9 de novembre, 21 h :: 9, 18, 22 i 35 €

TEATRE MUNICIPAL                                                                         Espectacle per a tots els públics

Vuit pallassos intrèpids protagonitzen un experiment insòlit en què, com si es tractés de la paròdia d’un concurs televisiu portat a la pista, ells improvisen i el públic els puntua. Arbitrats per Pep Callau i amb Sabanni fent de linier i el músic Lluís Rodríguez afegint-hi emoció, els pallassos Jordi Martínez, Merche Ochoa, Alba Sarraute, Claret Clown, Lola González, Toti Toronell, Pere Hosta i Tortell Poltrona competiran en enginy, rapidesa i agilitat mental amb una única finalitat, fer-vos riure i, de passada, aconseguir que els concediu la millor puntuació. Una idea original de la companyia brasilera Jogando no Quintal que ja s’ha experimentat amb èxit tant al Cabaret Coluche com al Festival Circ Circ.

K.O.L. 1714. Claret Papiol. Diumenge 8 de desembre, 18 h :: 9 €

SALA LA PLANETA                                                                          A partir de 6 anys :: ESTRENA

Claret Papiol és sens dubte una de les personalitats clau en la renovació del circ a Catalunya. Co-fundador del primer Circ Cric, de la Companyia Còmica La Ganga, i fundador de la Companyia Germans Poltrona entre d‘altres, dirigeix des de 1988 la seva pròpia companyia: Claret Clown. Acollim l’estrena absoluta del seu últim espectacle, K.O.L 1714, una reflexió sobre la ingenuïtat humana i les seves dèries, el dilema entre els antics coneixements i l’obsessió per la novetat. Claret, sota la mirada d’adult-nen característica del pallasso, interpreta la història d’en Sarriàs; un pagès tradicional que es veu abocat a abandonar uns costums que ja no tenen cabuda en la voràgine del món modern.

Wasteland.   

Dissabte, 02 de novembre a les 21:00  

Preu:  

35 / 22 / 18 / 9€

Durada: 1 h i 15 minuts   Lloc: Teatre Municipal de Girona

A quin contenidor van les persones? Rebuig? Orgànic? Si la pregunta els colpeix és que no tot està tot perdut, encara. A mig camí entre el circ, les titelles i el teatre de text més compromès, Wasteland és un espectacle profundament humà encara que capbussi les seves criatures a la brossa. Lluís Danés, creador de delicats universos amb un peu al cine, la televisió i els esdeveniments multitudinaris, posa en marxa tota la seva maquinària poètica per denunciar un sistema que tracta les persones de deixalla. En aquest èxit del passat Grec, Lluís Llach posa la música, Eduardo Galeano les paraules i l’artista de circ Manolo Alcántara, els gestos. Una unió de forces infalible per fer encongir el cor. Per moments us pensareu que us deixa de bategar.


web Temporada Alta

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s