2013-10-octubre

ALESSANDRO SCIARRONI al Sâlmon, el 26 i 27 d’octubre al Mercat de les Flors (Bcn)

salmon

UNA PRÀCTICA PERFORMATIVA SOBRE LA FRAGILITAT DE L’EXISTÈNCIA HUMANA A PARTIR DELS MALABARS

ALESSANDRO SCIARRONI ÉS UN DELS ARTISTES MÉS DESTACATS DEL PANORAMA DE LA CREACIÓ CONTEMPORÀNIA A ITÀLIA

26 i 27 d’octubre, 21h al Mercat de les Flors

Entrades a 6€

SALMON_alessandro-sciarroni_mercat de les flors

UNTITLED_I will be there when you die és una peça performativa, coreográfica i teatral sobre el pas del temps que neix de la reflexió sobre l’art de manipular objectes amb destresa: els malabars. És el segon treball d’un ampli projecte titulat Will you still love me tomorrow?, una recerca de l’italià Alessandro Sciarroni a partir de les nocions d’esforç, constància i resistència.

El llençament d’objectes evoca la fragilitat de l’existència humana. La idea és despullar-nos dels estereotips que s’associen a aquest tipus de circ en l’imaginari col·lectiu i explorar-lo com a llenguatge.

Alessandro Sciarroni és performer, coreògraf i director amb una gran trajectòria en les arts visuals i molta experiencia teatral. El seu treball ha estat representat a 17 països europeus, festivals de dansa i teatre contemporanis. Enguany ha estat convidat per crear una peça curta per la Biennal de Venècia.

Sciarroni va ser sel·leccionat pel projecte modul-dance l’any 2012 per desenvolupar aquesta peça, una producción del Teatro Stabile delle Marche-Corpoceleste_C.C.00#, en col·laboració amb el Mercat de les Flors/Graner, Dance Ireland Dublín i el Centro per la Scena Contemporanea Comune di Bassano del Grappa.

El Graner va acollir l’audició de malabaristes per a aquesta peça, que es va començar a gestar en un període de recerca que Sciarroni va compartir amb els artistes al mateix Graner el passat mes de febrer. Avui actua amb aquesta peça al Palladium de Roma en el marc del festival Romaeuropa amb totes les localitats esgotades.

Tráiler de la peça (no us el perdeu!)

 Entrevista a Alessandro Sciarroni a Time Out (per Bàrbara Raubert).

……………………..

SÂLMON< EUROPEAN TALENTS UPSTREAM: Del 19 d’octubre al 3 de novembre

Segona edició de SÂLMON< . Seguim apostant pels talents, pels creadors amb noves propostes, frescos, europeus i a vegades nedant contra corrent. Una mirada cap els creadors locals i internacionals en el marc de les residències artístiques que ofereix el centre de creació el Graner i del projecte europeu modul-dance, liderat pel Mercat i del qual  hi formen part altres 19 cases de dansa. Dues setmanes d’una programació intensa amb diferents formats i distintes aproximacions al cos i al moviment.

Artistes què repeteixen al SÂLMON> d’aquest any: Umma Umma Dance, que ens ensenyarà un avanç del seu nou treball, i Lali Ayguadé, que ha realitzat una col•laboració amb Marcos Morau /La Veronal. Combinarem l’acompanyament i suport a artistes de la passada edició amb el treball dels nous residents, amb creadors tan interessants com El Conde de Torrefiel, Diego Anido i Sebastián García Ferro.

El festival ens permet fer una mirada a la creació internacional vinculada al projecte modul-dance. The Loose Collective obre el festival amb un concert-performance sobre l’Antic Testament, una mirada als creadors austríacs. Altres artistes que han estat en residència al Graner durant la creació dels seus espectacles es presentaran durant el SÂLMON>: Alessandro Sciarroni, Eugénie Rebetez, Patricia Apergi (Aerites Dance Company) i Jurij Konjar amb Martin Kilvady, membre del col•lectiu Les Slovaks.

El treball del Graner en xarxa ens permet presentar artistes vinculats a altres espais de creació. Aquest any hem convidat al coreògraf Guy Nader, amb una peça fruit de la col•laboració amb Mickael Marso i un altre treball amb Maria Campos. També Sònia Gómez ens presenta en aquesta ocasió un procés de recerca que està realitzant amb la coreògrafa anglesa Lucy Suggate.

SÂLMON< vol consolidar-se així com a un espai per donar visibilitat a diferents formes d’entendre el treball coreogràfic. SÂLMON< inclou espectacles, laboratoris per a professionals, espais de reflexió i espais de trobada amb el públic.

Pots consultar tota la programació del festival aquí

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s