2013-12-desembre

Exposició fotogràfica sobre la creació del Club de Clowns Cultural (CCC)

L’any 1960, un reduït grup d’artistes barcelonins es van reunir a la Sociedad de Artistas Líricos y Dramáticos, que estava a la Plaça del Teatre, amb la intenció de compartir inquietuds i experiències  pròpies del gremi. Es van reunir els pallassos “estables”, aquells que disposaven de residència fixa i no estaven enrolats a Circs.

Aquell mateix grup d’artistes van crear, el mateix any 1960, el primer club de pallassos d’Espanya: el Club de Clowns Cultural (CCC). Van escollir, per fer-ho, la que seria la seva seu, un despatx al carrer Hospital número 95, al barri del Raval.

Entre les activitats desplegades per aquella associació de pallassos, il·lusionistes i altres artistes escènics, destacaven els espectacles familiars i de proximitat; els sopars de germanor que van adquirir un prestigi propi i en els quals es guardonava a persones, per la seva tasca humanitària i artística; les col·laboracions a ràdio i televisió; així com altres participacions en activitats populars, de les quals, sense excepció, se’n feia ressò la premsa escrita. Però, per damunt de tot, destacava l’elevat activisme benèfic i humanitari dels seus membres, que els va portar a utilitzar l’efecte terapèutic del riure i l’espectacle, per fer-ho arribar als més necessitats, en una època sense ONG’s.

Aquesta exposició és una visió fotogràfica que vol retre homenatge a l’esperit dels components i simpatitzants d’aquell CCC, que va iniciar la seva activitat al 1960 al local del carrer Hospital. Persones que, entre camerinos i escenaris improvisats, van saber mantenir-se propers al públic infantil.

EXPOSICIÓ DE FOTOS CCC

Lliurament del diploma CCC a Charlie Rivel. Any 1976. Autor desconegut. Col·lecció privada.

ON ?

L’exposició tindrà lloc a:
CAN RICART
Centre esportiu municipal del Raval Can Ricart
Carrer Sant Oleguer 10 (Ciutat Vella)
Telèfon: 93 441 75 i 93 302 32 95
Metro Paral·lel (línia 2 i 3) i Drassanes (línia 3)

WEB

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s