abril 2014/ALTRES/març 2014

MANIFEST i ACTIVITATS del Dia Mundial del Circ 2014 #circ #Catalunya @ApccCat

Aquest 2014 la celebració del Dia Mundial del Circ, impulsada per la Federació Mundial del Circ, serà d’un mes de durada: s’inicia avui 20 de març de 2014, “Dia Internacional de la Felicitat” de les Nacions Unides i acabarà el “Dia Mundial de Circ”, dissabte 19 d’abril de 2014 (en la seva 5ª edició).

 

L’APCC (l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya) ha encarregat a Tortell Poltrona la redacció d’un Manifest per la Celebració del Dia Mundial del Circ a Catalunya. També ha recopilat un gran nombre d’activitats de circ que es fan durant aquestes 5 setmanes, i que evidencien que a Catalunya, malgrat l’asfixia i l’oblit institucional, el Circ es mou… i ens mou!

 

world circus day-2

 

Manifest DEL DIA MUNDIAL DEL CIRC 2014

Malauradament quan hi ha un dia mundial d’alguna cosa és que hi ha quelcom que no funciona. Dit això:  Visca el dia Mundial del Circ!

El circ és per mi quelcom més que una paraula que defineix una activitat artística; ho entenc com una manera de viure, de viatjar, de sentir, d’estimar, de compartir, de patir, de lluitar, de guanyar i de perdre. En definitiva, com una manera de ser i de viure la vida.

Totes les especialitats que conformen l’art del circ repten el sentit comú, repten les forces de la física, i per tant, vull fer constar aquí i públicament que, segurament, el circ és l’art més antic desenvolupat per els mamífers vertebrats omnívors que ens definim com a éssers humans. Curiosament, ara volem des del Parlament prohibir-nos a nosaltres mateixos. No m’estranya gens doncs que, per més que passi el temps, seguim ancorats a una manera d’entendre la cultura absolutament caducada.

Potser és perquè, com que aquí, el circ no acaba de funcionar, tampoc funcionen els valors que el circ té inherents i que, d’altra banda, les societats avançades han defensat a l’entrada del segle XXI: multi-culturalitat, innovació, cultura de l’esforç, autogestió, sostenibilitat, creativitat, imaginació… El circ ensenya que qualsevol persona pot arribar fins allà on es proposi. L’únic que cal és començar a caminar, i com més camines, més t’hi apropes.

Felicito, doncs, a els meus companys de circ, per ser com són i perquè, mentre el món oficial de corbata i traje jaqueta entén l’art del circ com una cosa sense cap mena de valor i no venen mai a veure’ns, nosaltres seguim actuant per a petits, grans i mitjans.

Felicito a els meus companys de circ, perquè tot i no tenir cap facilitat per normalitzar un sistema educatiu, de casa nostra surten artistes que viatgen arreu del món i que han fet del circ català una “marca Catalunya” amb valor afegit que ens aplega amb gr

ans prohoms com Miró, Picasso, Brossa, Foix…

Felicitats companys del circ, avui que és el nostre dia mundial perquè, malgrat les dificultats per accedir al circuït públic i espais escènics nacionals, estem presents a totes les cases i a l’imaginari dels més petits, que són l’esdevenir.

Felicitats de nou a tots, per ser com sou: utilitzem la capacitat del circ de sorprendre, de modificar el comportament de la gent, de fer cultura popular i seguim exigint el reconeixement a la creativitat, als valors que el circ predica. Volem un món diferent.

No ho digueu a ningú: al circ que a mi m’agrada, la gent que m’envolta i jo ens convertim de vegades, durant uns instants, en éssers lliures.

SOM GENT SENSE POR! VISCA EL CIRC, FORA LA POR!

Jaume Mateu, Tortell Poltrona

***

Actes de Circ recollits per l’APCC dins el Dia Mundial del Circ (que enguany se celebrarà durant tot un mes, del 20 de març al 19 d’abril)

1A SETMANA (del 20 de marc al 23 de marc)

Fins al 5 d’abril

Exposició Papers de Circ al Prat de Llobregat

Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa El Prat de Llobregat (Dolores Ibàrruri,45)

L’exposició Papers de Circ, de l’artista i col·leccionista Ramon Muñoz,  “Professor Karoli”, està pensada com una distracció visual, però és també un intent d’aprofundir en l’univers circense. Papers de Circ vol ser una panoràmica general de les arts de la pista i, especialment, de tot allò relacionat amb la publicitat i la promoció d’artistes, empreses o espectacles. Recull una àmplia mostra de postals, programes de mà, segells, revistes, targetes de visita, cromos, pintures i programes de cinema en un conjunt que, sense pretendre ser exhaustiu, crec que explicita a bastament la iconografia i els codis característics d’una art escènica que ha estat influenciada per les diverses tendències de les arts plàstiques dels segles XIX i XX.

http://www.ccriberabaixa.cat/Home/_H4QS29qxa70jHHmPKKlLgK2Oz_yQTh0-CH3FeCgkIQvJugsStYx_aw

Info@karoli.com

Dijous 20/03/2014 

Taller de circ a càrrec de la cia. Sifó    

10.00 Sabadell, L’Estruch C/ Sant Isidre, 140

La cia Sifó realitza un taller de circ adreçat a alumnes de secundària. Un acostament a les tècniques de circ

Gratuït pels alumnes inscrits

http://www.lestruch.cat/#escenaestruch_595  estruch@ajsabadell.cat

Taller Circ en Família      

17’30-19h     Granollers    RU fca. de les Arts

15 €/sessió

www.llancadora.wordpress.com       llancadora@hotmail.com

Divendres 21/03/2014

23è Assaig de Circ a la Rogeli Rivel    

21:00 Barcelona, Escola de Circ Rogelio Rivel, C/ Portlligat 11-15

Un cop més, alumnes de l’Escola i altres artistes mostraran els seus números en procés de creació per tal de posar-los a prova amb públic.  Aquest assaig s’emmarca dins Pirineus de Circ-Formació i comptarà amb alumnes provinents dels socis del projecte: Lido i la Federació estatal d’Escoles de Formació Professional en Arts del Circ-FEFPAC (Carampa, Oreka i la mateixa Rogelio Rivel).

2 €

www.escolacircrr.com   tallers@escolacircrr.com

Dissabte 22/03/2014

Taller El Clown en familia de la Cia. Bergamotto      

Barcelona, La Lleteria del Poble sec, c/ Salvà 42 Local 2

Taller per a pares i nens que vulguin descobrir i jugar amb el seu clown amagat.

15€ per família

http://lalleteriadelpoblesec.com   / lalleteriadelpoblesec@gmail.com

“Indomador” de la cia. Animal Religion

21h, Sabadell, L’Estruch C/ Sant Isidre, 140

Assaig obert.  Un espectacle que ens mostra la força incontrolable que tots tenim dintre i que ens connecta amb la nostra animalitat més profunda. Cossos trangènics, verticals, acrobàcies amb talons, culleres dintre al nas, lluita de galls i balls rituals.   Benvinguts al meu món!

Gratuit

http://www.lestruch.cat/#escenaestruch_661 www.animalreligion.com

animalreligion@gmail.com

Dissabte 22- Diumenge 23/03/2014

Barcelona, Escola de Circ Rogelio Rivel C/ Portlligat 11-15           (

MasterClass de Corda amb Emiliano Ron      

Taller orientat a aerialistes professionals que vulguin perfeccionar la tècnica i a principiants que vulguin tenir una bona base, treballant la força, la resistència i la postura.

MasterClass de Pal Xinès amb David Candelich      

Escola de Circ Rogelio Rivel C/ Portlligat 11-15

Dirigit a persones que vulguin millorar la seva tècnica i/o aprendre nous trucs i seqüències.

60€

www.escolacircrr.com

tallers@escolacircrr.com

Diumenge 23/03/2014    

“Capas” de la companyia eia

18h, Terrassa, Centre Cultural de Terrassa Rambla d’Ègara 340

Amb petites disputes i jugant a fet a amagar, Capas ens porta a un lloc familiar fet d’encontes calorosos i festius. Les arts circenses es barregen amb la música en directe i amb la dansa en aquest espectacle ple de poesía i humor. Al ritme de batería i de càntics italians, un armari gegant i central es desplega revelant les seves múltiples capes.

9 €

http://www.fundacioct.cat/programacio/capas

rmaneja@fundacioct.cat

“Sóc un Pallasso” de Claret Clown       

18h, Tiana, Sala Albéniz (El Casal)  5 €

Circ a les Golfes

11h-13h, Tiana, Plaça de la Vila

A les golfes de casa dels avis, entre maletes,baguls,trastos i tota mena d´andròmines que s´hi amuntegaven vam descobrir una col.lecció d´objectes que deixaven en evidència quin havia estat el seu ofici. Aquesta va ser la nostra porta d´entrada al món del circ. Ara que ja és oberta ens preguntem : què hi voleu passar?

Gratuït

www.losherrerita.com

losherrerita@gmail.com

“Karoli l’home roda” de Professor Karoli         

17.30h-19.30h,  Barcelona, Centre Artesà Tradicionarius Plaça Anna Frank

Un personatge incombustible, El Professor Karoli, es desplaça dins d’una sola roda amb motor. Combinant enginy amb la presentació d’artilugis amb rodes, monocicles alts amb cames, bicis nanes  de 10, 20 i 30 cms, Karoli demostrarà la seva passió per les rodes fent el mes difícil, com no!, sobre rodes. Un espectacle  visual apte per a tots públics

www.karoli.com

info@karoli.com

2A SETMANA (del 24 de marc al 30 de marc) 

Dimecres 26/03/2014     

Entrenament col·lectiu a l’espai de circ Cronopis

De 10h a 14h          Mataró, carrer Tolón 8-18

Es farà una visita del nou espai de Circ de l’Associació Cronopis, després es farà un entrenament col·lectiu de diferents tècniques de circ  a les instal·lacions de Cronopis i s’oferirà un esmorzar a tots els participants.

Gratuït

www.cronopis.org

contacte@cronopis.org

Divendres 28/03/2014    

Viu el Circ a Can Pi

10 – 14 h, Castellbisbal, Granja Escola Canpidelaserra

Un dia de circ per escolars a la carpa instalada a la granja-escola Canpidelaserra. Una jornada de diferents tallers amb un espectacle final. Realitzat per les companyies El Negro y El Flaco i Katraska Cia.

http://canpidelaserra.es/web/escoles/elcirc/

elnegroyelflaco@yahoo.es

“Circ amb maleta” de Confetti Circus

15.30h,  Tortellà,  Centre Cívic Ribera Baixa C/ Dolores Ibárruri 45

La pallassa Serafina ens arriba carregada de maletes, dins de cada maleta hi ha els estris necessaris per sorpendre’ns i fer-nos còmplices del seu espectacle de circ de petit format. Malabars, equilibris, música, màgia, clown…i fins i tot el presentador, en Tobies, surten de dins la maleta!!!

Gratuït

http://www.cirquetconfetti.com/

info@cirquetconfetti.com

Dissabte 29/03/2014

Cabaret solidari amb Nicaragua

Barcelona,  Ateneu Popular 9 Barris Portlligat 11-15

“Massa gent sense maces om un col•lectiu de circ social que ha sorgit majoritàriament d’ex alumnes de l’Escola Juvenil de Circ de l’Ateneu Popular 9 Barris i ens agradaria promocionar un cabaret solidari que tindrà lloc el dia 23 de març a l’Ateneu Popular 9 Barris.

El projecte principal es va engegar fa 2 anys amb un viatge a Nicaragua, fruit d’aquest viatge van crear allà el Colectivo Nido de las Artes. Aquest segon cabaret és per finançar la futura visita dels membres del col•lectiu a Barcelona.

http://massagentsensemasses.wordpress.com

pmgibert@gmail.com

Diumenge 30/03/2014    

“Cartonutti i les 3RRR” de Maxishows

12h, Santa Coloma de Gramenet, C/President Companys, 27

Res no es llença, tot es recicla! És l’Abracadabra d’aquest xou de màgia comunicativa. El seu principal missatge és que nens i grans coneguin d’una manera entretinguda els beneficis de les 3 RRRs: Reciclar, Reutilitzar i Reduir; paraules clau perquè aquest planeta continuï sent un lloc meravellós. Cartonutti arriba amb un espectacle ple d’experiments realitzats amb materials extraordinaris que desperten la sorpresa i la curiositat de tots els públics. Si la màgia és transformació i la ciència és explicació, en el xou de Cartonutti màgia i ciència dialoguen, enraonen i s’entenen per fer-nos passar una estona inoblidable, perquè allò que s’aprèn tot jugant ens dóna un plaer molt més gran!  Una experiència imperdible per a tota la família.

8 €

www.maxishows.org

maxishows@gmail.com

“Rudo” de Manolo Alcántara i Xavier Erra      

18h, Sabadell,        L’Estruch C/ Sant Isidre, 140

Un espectacle d’equilibris que el públic viu en primera persona. Un home rude, amb pesades caixes de fusta, construeix torres i figures que tremolen, a punt de caure

10 €

http://www.lestruch.cat/#escenaestruch_663

estruch@ajsabadell.cat

3A SETMANA (del 31 de marc al 6 d’abril)

Del dimecres 2 al diumenge 6 d’abril          

Circ d’ara mateix  eTapes de Circ

Diverses hores, Barcelona, Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

L’Escola de Circ Rogelio Rivel participa al Focus Circ amb una proposta de intervencions artístiques curtes (15-20min), al vestíbul del Mercat de les Flors. D’aquesta manera, es dóna a conèixer els que formaran part de les futures generacions d’artistes de circ. Aquestes intervencions tenen format de números curts on es podran veure diferents tècniques (acrodansa, malabars, pal xinès, trampolí, aeris, equilibris acrobàtics, etc). Es realitzaran quan finalitzin els espectacles professionals o per donar la benvinguda al públic abans d’aquests.

Gratuït

www.escolacircrr.com

tallers@escolacircrr.com

Del 3 al 5 d’abril   

Circ d’ara mateix  “Vortex” de cie. Non nova

20.30h, Barcelona, Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

“VORTEX és una peça èpica, visual i física sobre el tema de la transformació de l’aire. Aquesta performance per al públic adult és una terrible experiència per a un cos humà en procés de transformació en un univers erosionat i indomable. En l’àmbit de VORTEX, les normes no existeixen o són deliberadament falses per tal d’entendre la necessitat d’alliberar-nos dels tabús. Aquí, el vent és una matèria oscil·lant que serveix per evitar la gravetat i despertar «l’Altre» que portem a dins: la nostra part oculta, disfressada sota un uniforme manllevat.

La companyia Non Nova és una agrupació heterogènia formada per artistes de diferent sexe, edat i trajectòria, units pel desig que el públic experimenti noves i inesperades sensacions. Va ser fundada el 1998 per Phia Ménard amb la intenció d’abordar des d’un altre punt de vista l’art dels jocs malabars, el seu tractament escènic i la seva estructura dramàtica. «Non nova, sed nove» (No inventem res, només ho veiem d’una altra manera) és el principi fundador de la companyia. Els seus treballs es presenten arreu del món.”

8€-16€

http://mercatflors.cat/espectacle/vortex/

info@mercatflors.cat

Del 3 al 6 d’abril

Circ d’ara mateix  “Impromtu” de Circ Teatre Modern

22h (dg 20.30h), Barcelona,       Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

El Circ Teatre Modern és una petita carpa per a 120 espectadors. Sota aquesta preciosa closca s’han convidat diversos creadors de circ actual. Impromptu son números de circ que travessen camins nous i que, a la manera d’un “impromptu” musical, desfilen dins del mateix marc per contagiar-se els uns dels altres i crear una mateixa peça, única, lliure i nova. Tot a escassos centímetres del cercle d’espectadors. És una cosa imprevista, un assumpte impensat, una pluja de vitalitat, una celebració inesperada, un “impromptu” de circ.

8€-12€

http://mercatflors.cat/espectacle/impromptu/

info@mercatflors.cat

Divendres 04/04/2014  

Espai obert de circ al Centre Cívic Ribera Baixa d’El Prat de Llobregat

18.00-20-00, El Prat de Llobregat         Centre Cívic Ribera Baixa C/ Dolores Ibárruri 45

Un espai d’assaig, obert a tothom per provar i poder practicar les diferents tècniques de circ: equilibri, acrobàcia, aeris i malabars.  Es permetrà l’entrada a majors de 13 anys i estarà dinamitzat per un professional.

Gratuït

http://www.ccriberabaixa.cat/presentacio3_1/_5G1ICS7tAW6RkEIWjoxeAR8cu2R-H7o8WK0AOFZFg7yVj043K0LKyA

esceniques@ccriberabaixa.cat

Dissabte 05/04/2014

Circ en família a diversos espais de Catalunya (Manresa, Barcelona, Terrassa, Granollers, Sabadell)

Una oportunitat per a pares, mares i fills de compartir un temps en família i fer una petita descoberta del circ

11 a 13h, Granollers,        La Llançadora C/ Francesc Tarafa,

20 €/família

llancadora.wordpress.com,         llancadora@hotmail.com

11h-13h, Manresa, La Crica Muralla Sant Doménech, 1

2€ per persona (alumnes de LaCrica gratuït)

https://www.facebook.com/pages/La-CRICA-Associaci%C3%B3-de-Circ/179970815360539

associaciodecirclacrica@gmail.com

11h-13h, Mataró, Cronopis, Can Fugarolas (C/ Tolón 8-18)
Preu: 2’5€ per persona

Sense reserva prèvia.

www.cronopis.org

11.30h, Sabadell,  L’Estruch C/ Sant Isidre, 140

5€ per família

http://www.lestruch.cat/#escenaestruch_682 estruch@ajsabadell.cat

17.30h a 19.30h, Barcelona        , La Central del Circ, Parc del Fòrum de Barcelona

www.lacentraldelcirc.cat

info@lancentraldelcirc.cat

Racons de circ

17h-20h, Terrassa, Centre Cultural de Terrassa Rambla d’Ègara 340

Matinals de circ en família, on petits i grans podran provar i gaudir les diferents disciplines del circ.

2 €

http://www.fundacioct.cat/racons-de-circ-circ-en-familia/

rmaneja@fundacioct.cat

Vetllada de circ a l’Ateneu i  “Combinat de circ 49”

19h-24h,       Barcelona,    Ateneu Popular 9 Barris Portlligat 11-15
19h Xerrada: Nous espais en el món del circ, Cronopis presenta Can Fugarolas

Gratuït

20h Actuacions musicals pre-combinat
Gratuït

21h Combinat de Circ 49. Entrada 6€/3€ menors de 14 anys
Dirigit per Clara Poch (Mumusic Circus)

Juana Beltran, verticals
David Batllo, malabars
Cia. Si lo sé no me cuelgo, trapezi a tres
Odoroff, màgia
Dani Farran, música
El Combinat de Circ és una de les empremptes de l’Ateneu Popular 9 Barris i una de les mostres més fidels del que és el paisatge del circ a Catalunya. Per les seves 49 edicions hi han passat molts dels artistes que conformen el sector en l’actualitat, amb la seva diversitat d’estils i tècniques. Una forma arriscada, que suma set artistes i una directora, tancats una setmana al teatre de l’Ateneu provant de trenar diferents números per construir en un temps record un espectacle efímer, en aquest cas treballat amb la mirada musical de Clara Poch de Mumusic Circus.

6€ adult i 3€ nens

22’30h Festa post-combinat
Gratuït

www.ateneu9b.net comunicacio@ateneu9b.net

 

“Improclown”: Vetllada Desclowntrolada d´Almazen Dins del Cicle Almaclown i Cicle Very Important Women.

21h Barcelona, Almazén, C/Guifré, 8 Baixos

Continuem amb les nostres Vetllades Desclowntrolades on qualsevol pot conèixer per una banda, els treballs i estils de pallassos professionals i d’altra banda, provar davant d´ un públic generòs, que sap que assisteix a improvisacions en les quals el públic hi té un paper fonamental, pot participar proposant temes, emocions, situacions o problemes de candent activitat. Són una excel.lent excusa per a divertir-se i aprendre més sobre l´univers pallasso.  Un trampolí per a viure el risc i la capacitat creativa de les persones i dels pallassos.

Preu taquilla: 7€ / socis@s i atrapalo: 5€ / Entrada anticipada soci@s: 5 €

www.almazen.net aula@almazen.net

 


Taller Clown i comunicació a càrrec de Marta De Marte     

10h, Bigues i Riells,          Avinguda Prat de la Riba s/n

Els pallassos tenen una tasca similar a la filosofia:  apropar-nos a un coneixement de nosaltres mateixos, posar-nos en problemes i, tot picant-nos com el tàvec, ens planteja un sobtat STOP: dirigit no només a Clowns, sinó també a persones que vulguin adquirir les eines necessàries per presentar-se davant del públic o la vida.

70 €

http://www.tallerclown.com         martademarte@martademarte.com

Circ d’ara mateix “L’après-midi d’un foehn” de cie. Non nova

(fins el 6 d’abril)

18h (ds) 12h (dg),  Barcelona, Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

“L’après-midi d’un foehn és un conte visual per a nens i nenes a partir de 5 anys on un tornado artificial dóna vida a un ballet de nimfes de plàstic, orquestrat per una actriu-titellaire. Es tracta d’una coreografia en la qual intervenen una titellaire i els seus titelles, un sistema de ventilació i uns quants accessoris: bosses de plàstic, un abric, unes tisores, un rotlle de cinta adhesiva, un bastó i un paraigua. Acompanyada per les notes de Claude Debussy —Preludi a la migdiada d’un faune, Nocturns i Diàleg del vent i del mar—, una mestra de ballet crea un peça coreogràfica interpretada per ballarins de plàstic propulsats dins de corrents d’aire.

8 €

http://mercatflors.cat/espectacle/lapres-midi-dun-foehn-2/ info@mercatflors.cat

Diumenge 06/04/2014    

Proposta familiar i Combinat 49

16’30h Taller de Circ per a tots els públics Preu: 3€

18h Combinat de Circ 49. Entrada 6€/3€ menors de 14 anys
Dirigit per Clara Poch (Mumusic Circus)

Juana Beltran, verticals
David Batlló, malabars
Cia. Si lo sé no me cuelgo, trapezi a tres
Odoroff, màgia
Dani Farran, música
6€ adult i 3€ nens

www.ateneu9b.net circ@ateneu9b.net
“Rien a dire” de Leandre

18h, Terrassa  Centre Cultural de Terrassa Rambla d’Ègara 340

Damunt l’escena quatre mobles i una porta. Una casa davant del públic. Sense parets. Una casa plena de buits, de forats cap a l’absurd, visitada per espectadors imaginats. Un personatge sol, envoltat de presències, de desequilibris.

9 €

http://www.fundacioct.cat/programacio/rien-a-dire/    rmaneja@fundacioct.cat

“Sóc un Pallasso” de Claret Clown       

12h, Mataró,           Espai Aliança Carrer del Deu de Gener, 2

Teatre Familiar dins el cicle Mataró, circ al casal!

7€

http://www.culturamataro.cat/esceniques/esceniques/Soc_un_pallasso.html jordina@circulant.cat

Tallers Circ en Família a Barcelona I Valls

11h-13h, Barcelona,         Escola de Circ Rogelio Rivel C/ Portlligat 11-15

5€ per membre (si família nombrosa, el 5è no paga).

www.escolacircrr.com       tallers@escolacircrr.com

11h a 13h, Valls, La Circoteca de Cia Passabarret, Ctra. Alcover núm. 8

5€ per família (inclou un adult i un infant)

www.passabarret.com      info@passabarret.com

“Pianissimo circus” de Cirquet Confetti

18h, Sant Quirze del Vallès,       Teatre La Patronal

L’Albert i la Serafina ens presenten l’espectacle en format concert, amb el piano de cua com a instrument protagonista, i on cada número de clown pren l’excusa de la interpretació d’un tema musical o coreogràfic.  Espectacle de pallassos i música en directa per a tots els públics.

6 €

http://www.rialles.cat/teatre.php?t=9     info@cirquetconfetti.com

“Karoli l’home roda” de Professor Karoli         

12h, Sentmenat, Pg Anselm Clave 46.48, El Coro,  Karoli L´home roda”

Un personatge incombustible, El Professor Karoli, es desplaça dins d’una sola roda amb motor. Combinant enginy amb la presentació d’artilugis amb rodes, monocicles alts amb cames, bicis nanes  de 10, 20 i 30 cms, Karoli demostrarà la seva passió per les rodes fent el mes difícil, com no!, sobre rodes. Un espectacle  visual apte per a tots públics”

www.karoli.com      info@karoli.com

Mini Pista Oberta de Circ “Raval Zirkus”

20h Barcelona, Almazén, C/Guifré, 8 Baixos

Espectacle per a totes les edats

Senyores i Senyors, nens i nenes, petits i grans….tenim el plaer de presentar la pista oberta RavAl Zirkus! Una mini pista de circ, en viu i en directe! podrem gaudir d´actuacions molt diferents com las Sister´s Mar & Aurora de la Cía. Passarell amb les seves meravelloses acrobàcies, pallassos i payases d´Almazen i les seves bogeries, nens artistes del barri, magia i d´altres sorpresas!!!! Acompanyeu-nos en aquest mini-circ i recolça el projecte RavAl Zirkus d´Almazen (Circ Social i Creació Comunitària) Preu taquilla: 7€ / socis@s i atrapalo: 5€ / Entrada anticipada soci@s: 5 €

www.almazen.net aula@almazen.net

 

4A SETMANA (del 7 d’abril al 13 d’abril)

Dimecres 09/04/2014     

Jornada de portes obertes (10h-20h ) i Visites guiades (17h-19h)  a La Central del Circ

Barcelona,    La Central del Circ, Parc del Fòrum de Bartcelona

Es proposa un dia d’entrenament col·lectiu i semidirigit a artistes que ja entrenen habitualment a La Central del Circ i també a aquells artistes de circ professionals que vulguin descobrir l’espai.

Vols conèixer per dins La Central del Circ i veure com entrenen i creen els artistes professionals de circ? T’oferim visites guiades a l’espai per poder conèixer de primera mà, una experiència de circ.

Gratuït

www.lacentraldelcirc.cat   info@lancentraldelcirc.cat

Dijous 10/04/2014

Xerrada- El solo, viatge íntim a l’escriptura contemporània

16h, Barcelona, La Central del Circ Parc del Fòrum de Bartcelona

Convidats: Claudio Stellato (Itàlia, Bèlgica), Karl Stets (Dinamarca, Catalunya), Thomas Bodinier (cie La Singuliere, França), Jordi Aspa (Catalunya)

Gratuït

www.lacentraldelcirc.cat   info@lacentraldelcirc.cat

Dijous 10 i divendres 11/04/2014

Trobada professional – El circ a l’espai transfronterer: oportunitats de cooperació       dijous de 10.00h a 13.30h i divendres de 10.00h a 14.00h i de 15.30h a 17.00h    Barcelona     La Central del Circ Parc del Fòrum de Bartcelona          Accés restringit a convidats a la trobada. Trobada professional entre entitats del territori transfronterer (Catalunya, Midi-Pyrénées i Aquitània)

Gratuït

www.lacentraldelcirc.cat   info@lacentraldelcirc.cat

Del dijous 10 al diumenge 13 d’abril

Circ d’ara mateix “Cabaret Petrificat” d’Escarlata Circus     

18h (dj 20.30h), Barcelona,         Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

“Cabaret Petrificat és un viatge en forma de cor de roc que vola com un full de paper fent d’ocell que fuig com una ombra poruga i s’emmotlla com un grapat de fang damunt de qualsevol volum. És un aparador de contrastos, de calor i de fred, de buidor i de plenitud, de duresa i de flonjor, de lleugeresa i pesantor, de riures i de plors, de vida i de mort, de positiu o negatiu. L’any 1987 Jordi Aspa i Bet Miralta van crear Escarlata Circus, des de llavors han fet un gran nombre d’espectacles que ha portat arreu d’Europa, Israel i Rússia. Són els fundadors de la fira de circ Trapezi (conjuntament amb l’Ajuntament de Reus) l’any 1997.”

12 €

http://mercatflors.cat/espectacle/cabaret-petrificat/    info@mercatflors.cat

Del dijous 10 al dijous 17 d’abril       

Circ d’ara mateix  “Pelat” de Joan Català       

19:45 h, Barcelona,          Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

Original espectacle que combina dansa, teatre i circ, Pelat és la primera creació de l’artista Joan Català en la qual, dins d’un espai circular, els espectadors comparteixen la relació entre un home i un tronc. Des del silenci, es crea expectació i s’activa la participació màgica i espontània. En aquesta arriscada proposta artística tots són partícips directament o indirectament d’un ritual compartit i irrepetible, tots formen part d’un moment en què “l’aquí i l’ara” guarda una connexió profunda amb la tradició, el treball i el moviment de molts cossos diferents amb un mateix objectiu.

Amb una àmplia formació a diferents escoles de circ des de 1999, a partir de 2005 incorpora els estudis de dansa contemporània de la mà de coreògrafs com Cecilia Colacrai, Lali Ayguade, Perter Jacko, Sol Picó, Thomas Hauer, David Zambrano, María Muñoz i Pep Ramis, entre molts d’altres. Des de 2003 ha treballat amb nombroses companyies, com cia. Sarruga, cia. Mortimers, la Fura dels Baus, cia. 2 Play… Actualment segueix en actiu amb les Cia. Circus Klezmer i Cia Daromai i treballa en nous processos de creació i residències investigant sobre el moviment, el teatre i el circ.”

Gratuït

http://mercatflors.cat/espectacle/pelat/ info@mercatflors.cat

Divendres 11/04/2014    

Desencaixats de la cia. Filigranes        

18h    Sabadell       L’Estruch C/ Sant Isidre, 140

La companyia Filigranes presenta un assaig obert del seu nou espectacle: Desencaixats a partir d’acrobàcies i manipulació d’objectes

Gratuït

www.lestruch.cat    estruch@ajsabadell.cat

Del divendres 11 al diumenge 13 d’abril de 2014 / Del 8 al 10 d’abril de 2014 (funcions escolars)    

Circ d’ara mateix “Maiurta” de Los Galindos   

18h    Barcelona     Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

“L’experiència personal i artística del pallasso, malabarista, trapezista i acròbata excèntric i l’herència familiar de forner de Marcel Escolano és la matèria escènica d’aquest espectacle. Una creació que es fomenta en els valors de compartir i de respecte, de relacions generacionals entre infants, adults i la vellesa, que en el trajecte circular de la vida torna al punt d’origen. Un homenatge a les ancestrals cultures nòmades i als oficis artesanals. Elogi al desig d’emocionar-se, aprendre i experimentar en llibertat, posant en valor les possibilitats del individu.

La companyia es crea a la tardor de 1991 al trobar-se artistes procedents del circ i el teatre de carrer. Pioners en la incorporació del Trapezi Volant en espectacles de circ de carrer, Los Galindos irrompem en 1992 en la escena nacional i a partir del 1995 es projecten per tot el món. La formació i reciclatge tècnic els ha portat a treballar i compartir experiències amb molts professionals amants de l’ofici, alhora que han pogut aprendre amb grans mestres com Rogelio Rivel, Joan Armengol, Jean Palacy i Geza Trager. De la mà de Michel Dallaire, Los Galindos esdevenen un referent europeu de circ de carrer, on la tècnica de circ està al servei del joc dramàtic.”

12 €

http://mercatflors.cat/espectacle/maiurta/        info@mercatflors.cat

Del divendres 11 al dilluns 21 d’abril

Circ d’ara mateix  “Secret” de Cirque Ici – Johann Le Guillerm      

20:30h (dj 17 i dl 21, 18h) Barcelona     Mercat de les Flors C/ Lleida, 59

“Johann Le Guillerm afirma: «ja no faig nous espectacles, els continuo…». Secret, espectacle d’una vida, reflecteix aquest procés, entre continuïtat, transformació i moviment. Johann Le Guillerm, equilibrista, malabarista, creador i manipulador d’objectes, és una de les figures més singulars del circ contemporani. Entre les arts i les ciències, desenvolupa una recerca obstinada per copsar el món a 360°. Sol a la pista o al seu «laboratori», experimenta i materialitza les seves observacions en estranyes màquines, testimonis o actors de la relació de l’home amb la matèria.

Dos anys després de crear la companyia Cirque ici i només amb 27 anys, Le Guillerm va rebre el 1996 el Gran Premi Nacional del Circ, guardó que culminà una carrera en el camp de les arts. El 2001 va emprendre un projecte colossal de múltiples facetes: Attraction és, en primer lloc i abans de res, el manifest d’un creador que fa visibles coneixements invisibles. Aquest «circ mental» assenyala una utopia, la d’una mirada circular dirigida al que ens envolta, allà on el nostre ull modern es contenta des de fa llustres a veure el que té just al davant. A 360°, com imposa la pista, el circ.”

8€-16€

http://mercatflors.cat/espectacle/secret/          info@mercatflors.cat

Dissabte 12/04/2014

Dia Mundial del Circ a Amposta

De 10 a 13,  Escola de Teatre I Circ d’Amposta, Amposta, Ctra. de la Simpàtica, 6          Celebració del Dia Mundial del Circ

Dinàmiques per a tota la familia amb la Cia. Passabarret

“Flipa-Flop” de la Cia. Suc de Ruc

Gratuït          http://www.festeatre.cat   etca.info@gmail.com

Lokal de risc

22h, Barcelona, Ateneu Popular 9 Barris

Amb un format molt més arriscat que els Combinats i sense una preparació prèvia, l’Ateneu oferira un menú de set peces diferents que se’ns planten a l’escenari acompanyades per la presentació d’un speaker molt especial.
Roda Cyr, trapezis dobles, art amb bombolles de sabó, màgia, break dance, clowns… tot hi cap dins del lokal de risc.  Per al públic és una experiència única un descobriment de nous artistes que deixa a tothom amb molt bon sabor de boca.

Gratuït

http://www.ateneu9b.net/content/lokal-de-risc-abril-2014 comunicacio@ateneu9b.net

International open mic “El micròfon obert d´Almazen”

21h Barcelona, Almazén, C/Guifré, 8 Baixos

Torna el famòs OPEN MIC D´ALMAZEN. Un públic entusiasta i grans artistes que ens sorprenen amb el seu art. Una sorpresa meravellosa a cada vegada. Un lloc on t’atreveixes a creuar la fina línia que et separa de l’escenari. Un lloc on donar “tablas” al teu nº…Pallassos, improvisadors, poetes, cantants, músics, actors, hiphopers, contorsionistes, ballarins, mags, mims, playbackers, monologuistes… Atreveix-te, l’escenari és teu! Gags d’un màxim de 10 minuts, sino seràs eliminat per la campana. Per a participar cal escriure a: aula@almazen.net, enviant el teu nom, títol i sinopsi de la teva bogeria,necessitats técniques i materials, durada i com vols ser presentat. Ràpidament ens comunicarem amb vosaltres. Tel 664277579. I si no, veniu de públic!

Preu taquilla: 4€ / socis@s i atrapalo: 2€

www.almazen.netaula@almazen.net

Càpsules de trapezi         

22h i 23.00h Sabadell       L’Estruch C/ Sant Isidre, 140

El bar de Ca l’Estruch és un espai tan multifuncional que fins i tot es pot convertir en carpa de circ. Els artistes novells que s’han format en diferents escoles de circ i que inicien el procés cap a la professionalització hi ofereixen les Càpsules de trapezi

Gratuït

http://www.lestruch.cat/#escenaestruch_683 estruch@ajsabadell.cat

 Diumenge 13/04/2014

“Entrepinces” de Solfasirc

18h Vilanova i la Geltrú Teatre Principal Rambla Principal, 4

Funambulisme, malabars, monocicle, música i teatre. Sortint de la dutxa es troba els convidats al menjador de casa… Com és que han arribat tan d’hora? El personatge es veu obligat a vestir-se de la manera més inverosímil: sobre el fil de l’estenedor!!! Un cop arreglat i ben elegant, decideix convertir al públic en orquestra, i ell n’és el director! Esteu preparats per veure allò impossible?”

5€

http://www.elprincipal.cat/330/1/teatre/entre-pinces/  biel@solfasirc.org

Festival de Circ del Montseny Fira d’espectacles i Activitats

11h-19h        Sant Esteve de Palautordera      Camp canal

Espectacles dins i fora les carpes, tallers de circ, maquillatge, carotes, passejades guiades per la llera del riu, un munt d’ofertes que ompliran d’activitat la muntanya, de tot i a tota hora!

15 €

www.circcric.com   info@circric.com

“Karoli l’home roda” de Professor Karoli         

12h-13h        Barcelona     Centre Cívic Casa del Rellotge Pg Zona Franca nº 185

““ Karoli L´home roda”

Un personatge incombustible, El Professor Karoli, es desplaça dins d’una sola roda amb motor. Combinant enginy amb la presentació d’artilugis amb rodes, monocicles alts amb cames, bicis nanes  de 10, 20 i 30 cms, Karoli demostrarà la seva passió per les rodes fent el mes difícil, com no!, sobre rodes. Un espectacle  visual apte per a tots públics”

2.3€

www.karoli.com      info@karoli.com

Cabaret folklóricas anónimas “Me estoy kitando”

20h Barcelona, Almazén, C/Guifré, 8 Baixos

Cicle Very Important Women

Dirigit per Merche 8A, tornen las Folklóricas Anónimas amb  molt “flamenkito” ! Totes amb moltes ganes de compartir les seves bogeries, aíxi que no et perdis aquest fantàstic Cabaret que esperem us deixi com sempre, perplexes i amb ganes de més !!! La Tita Reme conduïrà la sessió de teràpia col.lectiva d´aquestes Folklòriques pallasses: Nyoli de Bui, Mac Novara, Kras Pataklan, Rita Fru-Fru, Encantada, Vickysoisse i Malrayo.

Preu taquilla: 12€ / socis@s i atrapalo: 10€ Anticpada per a soci@s: 8€

www.almazen.netaula@almazen.net

5A SETMANA (del 13 d’abril al 19 d’abril)

 Del dilluns 13 al divendres 17/04/2014

Casal de circ i dansa per nenes i nens

De 9 a 13.30h         Barcelona    Espai MarGómez C/ Feliu. 8

Casal per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Descobrireu tècniques com el trapezi i els malabars; fareu jocs creatius utilitzant l’expressió corporal, el teatre, els equilibris i la dansa; i us divertireu creant un espectacle final on lluïr allò que heu après!”

95 € + 10 € assegurança

http://www.apcc.cat/agenda/1511/casal-de-circ-i-dansa-per-nenes-i-nens

info@ciamargomez.com

Divendres 17/04/2014    

Festival Còmic de Figueres Gala Inaugural amb Toni Albà, Pep Plaza, Hugo e Inés, Leo Bassi, Tortell Poltrona i Antonio Díaz, “El mago Pop”         

21h    Figueres       Teatre Jardí

El rei de l’humor per antonomàsia, Juan Carlos Alfonso Víctor

María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias Albà y Noya, serà el presentador de la nit. Ai, ai… Les brillants imitacions del televisiu Pep Plaza, la màgia i el bon humor de l’espectacular Mago Pop, els gags del darrer Premio Nacional de Circo, Tortell Poltrona, i els divertits i imaginatius números dels artistes peruans Hugo e Inés. Un espectacle variat per a arrencar un nou Festival Còmic en el més pur ambient de cabaret.

12 €

http://www.festivalcomic.cat/

Divendres 18/04/2014    

Festival Còmic de Figueres “Teràpia del riure”         

10h-14h        Figueres       Espai Citroen (Rambla)               Gratuít

http://www.festivalcomic.cat/

Festival Còmic de Figueres “Post-clàssic” amb Tortell Poltrona   

18h    Figueres       Espai Citroen (Rambla)

10 €

http://www.festivalcomic.cat/

***

 

WEB APCC

MANIFEST DEL DIA MUNDIAL DEL CIRC A CATALUNYA

WEB FEDERACIÓ MUNDIAL DEL CIRC

Anuncios

2 pensamientos en “MANIFEST i ACTIVITATS del Dia Mundial del Circ 2014 #circ #Catalunya @ApccCat

  1. Pingback: Recomanacions a la ràdio | Biblioteques de Sant Cugat

  2. Pingback: CIRC D’ARA MATEIX: Focus de Circ al Mercat de les Flors, del 2 al 21 d’abril’14 #Circdaramateix @mercatflors | Agenda del Circ

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s