Cia. Capicua

Capicua

     Capicua és una companyia de circ-teatre creada l’any 2006. Els seus espectacles combinen acrobàcies aèries (trapezi, tela, corda i aro) amb teatre gestual i dosis de màgia i d’humor.

     La companyia va ser creada per Rebeca Guitierrez, Yolanda Guitierrez i Iris Mur. Totes elles formades en tècniques aèries a l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona des de 1998, i rebent posteriors formacions en altres espais i treballant en diferents companyies de teatre i circ a Catalunya i Aragó.

     Durant el 2006 decideixen unir-se per crear el seu primer espectacle “Recuerdos de Paquita” i altres peces de petit format, però és durant el 2009 quan la companyia es consolida amb l’espectacle “Cabaret” guanyant aquell mateix any el Premi del jurat Off de carrer de les Festes del Pilar.

     L’octubre de 2010 Oscar Valsecchi, després d’un període de 5 anys com a professor de mim a l’escola “Circus Space” de Londres, s’incorpora a la companyia com a director de l’espectacle “Cabaret”. És llavors quan la companyia guanya el Premi del públic en el V Encuentro de Teatro de calle y Artes Escénicas de Ávila.

     A partir d’aquí neix amb il.lusió un nou projecte, la creació d’un nou espectacle “Entredos”. L’any 2013 s’incorpora a la companyia Sira Bover, acabada d’arribar de gira per Mèxic amb la Companyia Mermejita Circus i formada en tècniques aèries i dansa a l’Escola de circ Rogelio Rivel.

     El procés de creació és llarg però els resultants comencen a aparèixer ràpidament amb la col·laboració de vàries entitats com Can Felipa, La Central del Circ i l’Ateneu Popular de Nou Barris, on el nou espectacle va agafant forma.

     El reconeixement d’“Entredos” arriba durant el 2013 quan en l’estrena oficial guanya el Premi del públic al Millor Espectacle de teatre a la Fira Internacional de teatre i dansa d’Osca. Mesos més tard és nominat als premis Zirkòlika com a millor posada en escena. “Entredos” obté també el segell del MQVE Award (More Quality Visual Theatre for Europe).

     Actualment la companyia gira amb els espectacles “CABARET” i “ENTREDOS”.

CAPICUA

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s