Cia. Passabarret

Passabarret

PASSABARRET

     Cia Passabarret es funda el maig de 1995 a Valls (Tarragona), amb joves artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena alguns dels seus números més elaborats. Així va sorgir el seu primer espectacle Qui

té la pela?, una proposta eminentment malabar que va ser inclosa en la 13 Marató de l’Espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona (maig de 1996), fet que va permetre que el grup es donés a conèixer al gran públic.

     A poc a poc, Cia Passabarret va anar recorrent pobles i ciutats de Catalunya, presentant espectacles per a tot tipus de públic i d’ambient: des de tallers, animació infantil, espectacles de foc i fins espectacles per a adults i cercaviles.

     L’escissió de la companyia el 1999 va paralitzar la seva trajectòria temporalment, però aviat arriba el seu nou espectacle Giravolt (2001), que va suposar el renéixer del grup, gràcies a l’entrada de nous membres com Jordi Gómez (que ha treballat amb Monti & Cia i el Circ Raluy). El seu aterratge a Passabarret implica també l’arribada de nous artistes al grup, que renoven generacionalment la companyia i impulsen tant la seva la tasca artística com la producció d’espectacles i esdeveniments.

     El primer espectacle amb el qual han girat per tot Espanya és el xou itinerant i musical Tandarica Orkestar (2004), que els ha portat als més destacats festivals de teatre de carrer d’Espanya, actuant fins i tot a Mònaco, París, Holanda o Matanzas (Cuba), i al costat d’alguns dels més importants noms de la música balcànica, com Fanfare Ciocarlia o Emir Kusturica.

     En els últims anys han treballat al costat d’artistes com Peter Ercolano (pallasso italià), Maku Jarrak, Pepa Plana o El Capitán Maravilla, encara que destaca la influència de destacats pallassos com Chacovachi o Jango Edwards, amb qui han col.laborat estretament. Concretament, al costat de Jango Edwards, el 2010 van estrenar a Fira Tàrrega el xou Big Boss & Tandarica Circus, en el qual el clown americà exerceix de cap de cerimònies.

     Convictus és el seu últim treball, que s’acosta descaradament al món de pallasso més grotesc i divertit i on recuperen les seves rutines malabars, equilibris acrobàtics d’altura i la participació del públic.
Cia. Passabarret realitza anualment una mitjana de 100 actuacions amb les seves diferents propostes, i a l’octubre de 2012 ha obert el seu propi centre de creació i producció d’espectacles anomenat La Circoteca, a més de la seva escola de circ.

amb bona companyia9

Anuncios

Deixa un comentari aquí:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s